DKIM + SPF

A NeoSoft Email Marketing szoftverben működik a biztonságos, digitális aláírással ellátott, hitelesített hírlevél kiküldési funkció (SPF + DKIM). Ezen funkció használatával javul a tömeges hírlevelek kézbesítési aránya.

Digitálisan aláírunk minden egyes kiküldött hírlevelet. A NeoSoft Email Marketing szoftver digitális aláírása mindenben megfelel a DomainKeys Identified Mail (DKIM) e-mail azonosító eljárás szabványainak.
Ha a domainje rendelkezik SPF rekorddal, a címzettek is ellenőrizhetik, hogy a hírlevél/email egy engedélyezett levelezőszervertől érkezett-e. Az SPF az email kiküldéseket teszi ellenőrizhetővé azzal, hogy a domain zónájában, egy speciális TXT rekordban megadjuk, hogy milyen levelező szervereknek engedjük meg az email küldést a saját domainünkről.
Ahhoz, hogy ügyfeleink használni tudják ezt a szolgáltatást, pontosan meg kell adni a NeoSoft felé, hogy milyen email címekről küldik ki a hírleveleket. 
Ezek után, ezen email címekhez tartozó domain nevek DNS rekordjába két TXT sort kell felvenni.
Amelyik domain regisztrátornál regisztrálták a domain nevet, annál a cégnél lehet ezt a bejegyzést elvégezni. Kérés esetén szívesen segítünk a beállításban mi is.

Domain beállítási segédlet:

A és MX

Ezeket a bejegyzésekete a szoftver elérésének, és a visszapattanó levelek feldolgozásának érdekében kell felvenni.

hirlevel IN A   195.228.152.36
hirlevel IN MX 5 smtp.neomedia.hu

SPF

Ezeket a TXT rekordokat kell felvenni a domain zonába, ha még nem létezik SPF rekord:
@     IN TXT "v=spf1 a mx exists:%{i}.ip.neosoft.hu ?all"
hirlevel IN TXT "v=spf1 a mx exists:%{i}.ip.neosoft.hu ?all"
Ebben az esetben érdemes megvizsgálni milyen szerverekről történik még levélkiküldés, és azokat is megfelelően felsorolni különben problémát is okozhat!
Ha már létezik SPF rekord, akkor az alábbi értékkel kell kiegészíteni az utolsó all kulcsszó előtt:
exists:%{i}.ip.neosoft.hu

DKIM

Létre kell hozni egy neosoft._domainkey aldomaint, ami TXT tipusú legyen és ez legyen az értéke.
Tehát a teljes bejegyzés így nézzen ki:
neosoft._domainkey IN TXT "v=DKIM1; k=rsa; p=MIGfMA0GCSqGSIb3DQEBAQUAA4GNADCBiQKBgQDcpfShD4G+vv/sv/RWQiviHq1wsP1BIE+IeYcbWOItyHExAx1l12bovHYbtI1uoPpBldxIx3O5Z34rTu/F2d7lSIK+b84LRmXy9hw8TyLy0kKG0arz4945vBJocolljpFYlSOyMKUffjRcbENhjpfwbVYZgAwZlFTwNpxp+bUr7QIDAQAB"

DMARC 

Ezzel a beállítással a nagyobb szolgáltatók riportot küldenek önnek, azokról az esetekről, amikor nem az SPF rekordban megadott szerverről kaptak emailt. Tehát ez csak egy jelentés, ami alapján el lehet járni és bejelenteni azokat a szervereket, akik az ön email címeivel küldenek ki spameket. A rua értéknek bármilyen email cím megadható,  oda érkezik majd a  riport napi egyszer.
_dmarc IN TXT "v=DMARC1; p=none; rua=mailto:dmarc@példa.hu; sp=none; aspf=r; ri=86400"
Ha ezt beállították a domain nevekben, és jelezték nekünk a beállítás sikerességét, és korábban megadták nekünk az email címeket, akkor már nincsen más teendő, minden automatikusan működni fog.
 

NeoSoft Email Marketing

Egyedi arculattal ellátott hírlevelek készítése, akár napi több millió címzetthez történő hatékony eljuttatása. Hasznos statisztikai eszközökkel, mérhető, hitelesített, digitális aláírással ellátott hírlevelek küldhetők ki.

Bővebben