6. NEOTIPP:

Hogyan kerüljünk előrébb a GOOGLE találati listájában linképítés segítségével?
Folytassa a regisztrációkat komplett Magyar Linkkatalógus Gyűjteményünk segítségével! Minél több értékes linket szerez honlapja számára, annál kedvezőbb eredményre számíthat a keresőkben!
Eddig a következőket néztük át:

A NeoSoft Magyar Linkkatalógus Gyűjteménye

Regisztrációval kapcsolatos tanácsok és megjegyzések: 
  • Vezessünk listát azokról a linkkatalógusokról, ahová beregisztráltuk weboldalunkat! Ha visszajelzést kapunk, hogy felkerültünk, akkor például írjunk mellé egy OK-t! Ne felejtsük el, hogy soha nem a regisztráció mennyisége számít, hanem hogy ténylegesen hány oldalra kerül fel weblapunk linkje!
  • PR (Page Rank) érték az adott oldal értékét jelenti a Google szemében, vagyis minél magasabb egy adott linkgyűjtő oldal PR értéke, annál többet ér a rajta elhelyezett linkünk! Kérjük, tartsa szem előtt, hogy az alábbi linkgyűjtő oldalak itt közzétett PR értékei bármikor változhatnak! PR besorolásunkkal csak pillanatnyi, aktuális segítség ez! Továbbá az sem mindegy, hogy egy linkkatalógus milyen szisztéma szerint helyezi ki linkünket: közvetlenül a főoldalára kerül-e fel cégünkre mutató hivatkozás vagy a kiválasztott kategória aloldalára, amelynek linkérték szempontjából értelemszerűen kisebb jelentősége van! PR Page Rank értékről bővebben olvashat NEOTIPPEK oldalunkon a kérdések között! 
  • A Linkgyűjtő oldalakon keressük a linkajánlás vagy új oldal felvétele, regisztrációja lehetőséget. Vannak olyan linkkatalógusok, ahol először regisztrálnunk kell, majd kapunk egy válasz e-mailt, amiben megkérnek bennünket, hogy regisztrációnkat igazoljuk vissza és csak ezután tudjuk beajánlani oldalunkat a megfelelő kategóriába. Olyan is előfordulhat, hogy a főoldalon egyik lehetőség sem áll rendelkezésünkre, ekkor keressük meg a megfelelő témakört és ott meg fogjuk találni az új weboldal felvétele ebbe a kategóriába lehetőséget!
  • A linképítést fokozatosan végezzük! Hétről-hétre tűzzünk ki magunknak célként 10 linkkatalógusba való regisztrációt! Ne felejtsük, ha a Google hirtelen egyik napról a másikra észlel több száz oldalunkra mutató linket, akkor ezt nem értékes szavazatként fogja értékelni, hanem még az is előfordulhat, hogy megbünteti oldalunkat érte!
  • Ne ugyanazt a címet és leírást használjuk minden egyes regisztrációnál! Készítsünk több fajta leírást weboldalunkhoz és az egyes aloldalakhoz is, és a kedvezőbb eredmény elérése érdekében ezeket felváltva használjuk fel linkajánlásaink során!
  • Szerezzünk mélylinkeket (deeplink) is! Ajánlásaink során ne csak főoldalunk linkjét regisztráljuk be a linkkatalógusokba (www.neosoft.hu), hanem ha témába vágó linkoldalt találunk, akkor ide inkább az adott aloldalunk linkjét küldjük be (például a http://hirlevel.lap.hu oldalon a NeoSoft Kft. a www.neosoft.hu/hirlevel linkkel szerepel, ami közvetlenül a témába vágó oldalunkra mutat)!
 
A 2011.novemberi állapotot véve pár megbízható, INGYENES, viszontlinket (backlink) nem kérő linkgyűjtő oldal, amire érdemes lehet beregisztrálni cégünket:
 
 
 

ÖSSZEFOGLALVA

  • Honlapuk linkjének beregisztrálása az oldal témájától függően, és a konkurenciaharcnak megfelelően, legalább 50-100 linkgyűjtő oldalra, a Google Maps térképes szolgáltatására, és egyéb tudakozókba, cégkatalógusokba (Pl.: Cylex tudakozó). Ha fenti listánkon végigmegy, akkor az eredmény szinte garantált!
  • Ne felejtse! : Minél több oldalra sikerül elhelyeznie honlapja linkjét, annál jobb eredményre számíthat!
 
Tartson velünk jövő héten is!  7. NEOTIPP :  LINKÉPÍTÉS MÁSKÉNT - Hogyan kerüljünk előrébb a GOOGLE találati listájában a linképítés egyéb formáival...