1. NEOTIPP:

Hogyan kerüljünk előrébb a GOOGLE találati listájában?

Honlapunk jobb megjelenése érdekében állítsuk be vagy pontosítsuk honlapunk adminisztrációs felületén az Oldalcím/Oldalleírás/Kulcsszavak - at!

 
A keresőoptimalizálás egyik legfontosabb feladata oldalcímek/oldalleírások/kulcsszavak beállításai:
 
A honlapunkhoz, és az optimális eredmény elérése érdekében akár annak minden egyes aloldalához (legfontosabb termék, szolgáltatás aloldalak) külön-külön oldalcímeket/oldalleírásokat/kulcsszavakat kell beállítani!
 
Vagyis, minden oldalhoz szükséges az oldal saját, leginkább jellemző kulcsszavainak az összegyűjtése, és ezek szerepeltetése a honlap szövegezésében, illetve beillesztése az oldal HTML kódjába is (HTML fejlécben a META keywords mezőbe). A háttérbe beillesztett kulcsszavak között csak a keresők böngésznek, vagyis egyébként sehol nem látszanak, csak a keresőmotorok számára fontosak. Nem úgy, mint az oldalcím és az oldalleírás, amelyet nemcsak hogy átvizsgálnak a keresők, hanem még a találati listán is szerepeltetnek. Példa: "portál fejlesztés" szavakra keresve a google-ben:
 
Cégünk, a NeoSoft Kft. esetében egy Google keresés eredményeként a fenti példa első sora, vagyis a címsor, nem más mint az oldalcím, és az alatta lévő szöveg pedig az oldalleírás. Ennek a nagyjából 2-3 soros címnek és szövegnek mindazt az információt tartalmaznia kell, amely az adott témában rá kereső ember számára fontos, vagyis ki-ki megtalálja benne, amit keres, és legyen kedve továbblépni, azaz magára a honlapra kattintani!
Ilyen oldalcímek/oldalleírások/kulcsszavak megfogalmazását a fontosabb oldalaknál külön-külön szükséges megtenni! Vagyis más-más fontos kulcsszavak vonatkoznak például cégünk a Neosoft Kft. esetében a honlapkészítés / hírlevél, e-mali marketing / webáruház aloldalakra.
 

ÖSSZEFOGLALVA

 • Honlapunkon szükséges beállítanunk egy általános oldalcím/oldalleírás/kulcsszavak verziót, amely az egész honlapunkra vonatkozik!
 • Illetve fogalmazzunk meg a legfontosabb termékek vagy szolgáltatások, aloldalakra nézve ettől különböző, az adott oldal tartalmára leginkább jellemző oldalcímek/oldalleírások/kulcsszavak – at!

HOGYAN CSINÁLJAM???

 
Kövessen minket CMS rendszerünkben LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE !
 
NÉZZE MEG az alábbi VIDEÓT vagy kövesse alábbi leírásunkat, amelyben NeoCMS rendszerünkön keresztül szemléltetjük az oldalcím/oldalleírás/kulcsszavak beállítási teendőit!
 
 
Megjegyzés: 
 • Ha mi készítettük honlapját, de az esetleg nem Neosoft CMS 2.9.2 -es verziószámú (vagyis a honlapja adminisztrációs felülete különbözik a videofelvételen vagy az alábbi leírásunkban bemutatottaktól, akkor Ön a régebbi NeoCMS rendszerünket használja), ez esetben kérje tanácsunkat HONLAPJA FRISSÍTÉSÉVEL kapcsolatban!
 • Ha nem mi készítettük honlapját, vagyis honlapja nem Neosoft CMS rendszer alapú, akkor kérdezze meg fejlesztőjét, hogy lehetőség van-e honlapján ezeket a beállításokat megtenni (akár külön a honlap és az aloldalak esetében is)! Ha erre nincsen lehetőség, akkor forduljon hozzánk bizalommal, és segítünk! 
 

Oldalcím/Oldalleírás/Kulcsszavak beállítása lépésről lépésre:

 
 1. Lépjen be honlapja adminisztrációs felületére!
 2. Belépés után keressse meg a Név és Keresőszó boxot!
 3. Oldalcím általános verziójának beállításához kattintson rá a Honlap címe (Title) sorra, majd a megjelenő felületre gépelje be vagy illessze be az oldalcímet! Az oldalcím ideális hossza kb 60-80 karakter közé tehető, vagyis ennyit olvas el belőle a Google keresőmotorja, ebből a találati listában viszont csupán 40-60 karakternyi szöveget jelenít meg! Ügyeljünk rá, hogy olyan kulcsszavakkal tarkított címet készítsünk, amire szívesen kattintanak az emberek - ne csak egymás után felsorolásszerűen tartalmazza a kulcsszavakat, mert az riasztó is lehet!
 4. Kulcsszavak általános verziójának beállításához kattintson rá a Kulcsszavak (Keywords) sorra, majd a megjelenő felületre gépelje be vagy illessze be a kulcsszavakat! A kulcsszavak ideális hossza kb 180 karakter köré tehető (8-10 kulcsszó), vagyis ennyit olvas el belőle a Google keresőmotorja! Ügyeljen rá, hogy mellőzze a nagybetűk használatát és a honlap vagy az adott oldal tartalmára jellemző kulcsszavakat adjon meg! Továbbá kulcsszavait felsorolásszerűen, vesszővel és helyközzel elválasztva sorolja fel vagy illessze be!
 5. Oldalleírás általános verziójának beállításához kattintson rá a Oldal leírás (Description) sorra, majd a megjelenő felületre gépelje be vagy illessze be az oldalleírást! Az oldalleírás a honlap vagy az adott oldal tartalmának 1-2 mondatos összefoglalása legyen! Az oldalleírás ideális hossza kb 250 karakter köré tehető, vagyis ennyit olvas el belőle a Google keresőmotorja, ebből viszont a találati listában megjelenített rész (címsor, oldalcím alatt) mindössze 150-200 karakter közé tehető.
 6. Az általános verzió beállítása után térjen rá az egyes, fontosabb termék és szolgáltatás aloldalak oldalcím/oldalleírás/kulcsszavak beállításaira!
 7. Ha a kiválasztott aloldal a főmenüben helyezkedik el, akkor kattintson rá a Menürendszer box Menürendszer módosítása szövegrészre és a keresse meg jobb oldalon az adott menüponthoz tartozó T / K / D gombokat (T=Title=Oldalcím; K=Keywords=Kulcsszavak; D=Description=Oldalleírás), majd a fentiek alapján töltse fel őket tartalommal!
 8. Ha a kiválasztott aloldal a független oldalak között található, akkor keresse meg a Független oldalak boxot és kattintson rá a Oldalak szerkesztése szövegrészre, majd a keresse meg jobb oldalon az adott menüponthoz tartozó T / K / D gombokat (T=Title=Oldalcím; K=Keywords=Kulcsszavak; D=Description=Oldalleírás) és a fentiek alapján töltse fel őket tartalommal!